Acest planner și buget centralizat în Google Spreadsheets este un instrument esențial pentru oricine dorește să își organizeze finanțele personale într-un mod eficient și intuitiv.

Ai nevoie doar de 10 minute pentru a completa câteva cifre în fiecare lună. Vei ști cât câștigi și cheltui, cât valorează investițiile tale și care este averea ta.

Fie că te afli la începutul drumului tău financiar sau ești în căutarea unor modalități de a-ți îmbunătăți bugetul actual, planificatorul nostru financiar este instrumentul ideal pentru tine.


Crește-ți economiile cu minim 10% în următorul an folosind bugetul


Bugetul este proiectat pentru a satisface o gamă largă de nevoi financiare, oferindu-ți:

  1. Urmărirea precisă a cheltuielilor: Obține o imagine clară a modului în care îți cheltuiești banii.
  2. Șabloane de bugetare flexibile: adaptabile care se potrivesc stilului tău de viață și obiectivelor financiare, cu și fără investiții
  3. Interfață intuitivă și experiență simplă: dar puternic în funcționalități, planificatorul nostru este un ajutor de nădejde în gestionarea finanțelor tale zilnice.
  4. Setare și monitorizarea obiectivelor financiare: fie că este vorba de economii, reducerea datoriilor sau investiții.
  5. Rapoarte personalizabile: Analizează rapoartele financiare detaliate care îți oferă o perspectivă completă asupra stării tale financiare.
  6. Monitorizarea evoluției veniturilor: Identifică tendințe și planifică mai eficient pentru viitor.
  7. Tracker de investiții pentru toate activele tale: Ține evidența portofoliului tău de investiții și alocării acestuia
  8. Analiza averii nete: Obține o perspectivă cuprinzătoare asupra ei pentru a lua decizii financiare informate.


Am atins €100,000 în avere netă la 26 de ani datorită acestui instrument.


Mă simt mai motivat să iau decizii financiare sănătoase fiindcă la orice etapă, știu unde sunt în relație cu scopurile mele pe termen lung. Astfel, am construit un portofoliu de investiții demn de independență financiară.

[TUTORIAL INTERACTIV]: Ghidul Complet al Modelului de Buget în Google Spreadsheets


Împreună, am ajutat peste 600 de oameni să-și planifice un buget în mod eficient.


"După ani de zile în care am ales să-mi notez investițiile doar ca pe o rezoluție de Anul Nou, anul trecut am reușit în sfârșit să realizez prima mea investiție, cu ajutorul Bugetului centralizat și a Cursului de investiții. Bugetul centralizat a devenit un instrument esențial în gestionarea veniturilor și cheltuielilor mele de peste un an, iar recent îl utilizez și pentru a gestiona și urmări evoluția investițiilor mele. Această abordare m-a ajutat să-mi planific mai eficient cheltuielile și să economisesc pentru diverse ocazii precum vacanțe, achiziții majore sau evenimente speciale. Prin monitorizarea constantă a finanțelor și stabilirea unor obiective financiare clare, am reușit să transform aceste practici într-un obicei benefic pentru gestionarea banilor mei." spune Orsolya Mathe

"În urma sfaturilor tale am reușit să-mi organizez un portofoliu și să văd primele mele câștiguri" zice Alina

"Tu ai contribuit la educația mea financiară, cursul tău m-a ajutat pe mine și partenerul meu să ne organizăm financiar" a spus Lidia

"Vlad, de când te urmăresc țin evidența cheltuielilor și am început de 1 an și jumătate împreună cu soțul meu să investim. Avem deja un profit de €8,000! Îți mulțumesc!" zice Mariana 

2 Template-uri de Buget 📊

Buget centralizat - Avansat

Ideal pentru entuziaștii finanțelor personale, acest buget centralizat oferă monitorizarea investițiilor, evaluarea averii nete, obținerea unei viziuni de ansamblu asupra stării financiare, strategii de amplificare a economiilor și grafice complete despre situația ta la moment.

Buget centralizat - Simplificat

Perfect pentru începători în finanțe personale, acest planner simplu oferă o modalitate eficientă de a urmări cheltuielile zilnice/săptămânale și de a învăța bazele gestionării financiare.

Nu include componenta de investiții, este strict focusat pe cheltuieli, economii, venituri, datorii și o privire de ansamblu cu grafice personalizate pentru tine.

+10 Bonusuri Incluse Gratuit 🎁

Planner financiar pentru primul copil

Gândit special pentru părinții aflați în așteptarea primului lor copil, acest template este esențialul de care ai nevoie. Ușor de folosit și complet personalizabil, îți oferă liniștea că ești pregătit pentru orice provocare financiară pe care o aduce venirea pe lume a primului tău copil.

Planificatorul financiar excelent pentru afaceri și freelanceri

Fie că ești la început de drum în lumea antreprenorială sau un freelancer experimentat, acest template de Google Spreadsheet este proiectat pentru a-ți transforma modul de gestionare a finanțelor afacerii tale. Te ajută să-ți simplifici contabilitatea, să urmărești proiectele și să optimizezi bugetul, economisind timp prețios pe care îl poți investi în creșterea afacerii tale. 

Template de buget pentru nuntă

De la bugetarea atentă a fiecărui aspect - de la locație, catering, muzică, până la rochia de mireasă și decorațiuni - până la gestionarea listei de invitați și a furnizorilor, totul este structurat pentru a-ți oferi o experiență de planificare fără stres. Vei putea urmări cu ușurință cheltuielile și vei asigura că fiecare detaliu al nuntii tale se încadrează în bugetul stabilit. 

Planificator financiar pentru mutare într-o locuință nouă

Transformă visul de a te muta într-o nouă locuință într-o realitate organizată și lipsită de stres cu acest template Google Spreadsheet minuțios conceput! Indiferent dacă ești la prima achiziție de casă sau te pregătești pentru o nouă aventură locativă, acest instrument te va ghida în fiecare etapă.

Template financiar pentru o vacanță

De la bugetarea atentă pentru transport, cazare, mese și activități, până la organizarea itinerariului și gestionarea rezervărilor, acest template te ghidează în fiecare pas. Vei putea urmări și controla cheltuielile de călătorie, asigurându-te că te bucuri de fiecare experiență fără griji financiare.

Planificator financiar pentru educația copiilor

Acest instrument esențial îți oferă tot ce ai nevoie pentru a gestiona eficient finanțele necesare educației copiilor, de la grădiniță până la studiile universitare. Cu acest planificator, vei putea stabili un buget detaliat pentru taxe școlare, cărți, materiale didactice, activități extracurriculare și alte cheltuieli educaționale, asigurându-te că fiecare pas al parcursului educațional al copilului tău este bine planificat. 

Planificator financiar pentru cadouri și cheltuieli majore

Fii întotdeauna pregătit pentru momentele speciale și cheltuielile importante. Acest instrument te va ajuta să ții evidența bugetelor pentru sărbători, aniversări, evenimente speciale și alte ocazii importante, permițându-ți să planifici cu anticipație și să eviți stresul financiar de ultim moment. 

Calculator de independență financiară și pensionare timpurie

Creat pentru cei care aspiră la o libertate financiară timpurie, acest calculator te va ajuta să evaluezi cât de repede poți atinge independența financiară, bazându-se pe veniturile tale, cheltuielile, rata de economisire și investiții.

Tracker de avere netă

Urmărește cum atingi primele realizări financiare pas cu pas. Personalizabil și simplu de folosit, acest template îți va transforma modul de abordare a finanțelor personale, oferindu-ți controlul și încrederea necesare pentru a-ți construi și crește averea netă

Selectează pachetul potrivit

Milionari în RON în 4 ani

Împreună cu soția mea, Catrina, am reușit să atingem performanțe financiare impresionante anume datorită monitorizării finanțelor noastre, inclusiv toate veniturile, cheltuielile, investițiile, visele și obiectivele financiare.

Sunt @minimalistu.eu și sunt pasionat de educația financiară și explic finanțele personale pe înțelesul tuturor. Am ajutat peste 10,000 de oameni să-și îmbunătățească finanțele sale personale și să devină investitori.

Am abandonat facultatea, m-am mutat în altă țară cu doi prieteni ai mei, am construit Planable, un startup de colaborare pentru echipele și agențiile de marketing la 19 ani și am devenit Forbes 30 Under 30 la 22 de ani.

Catrina are peste 8 ani de experiență în finanțe și management consulting, lucrând cu zeci de companii în planificarea afacerilor și modelare financiară pentru ei.

Întrebări frecvente


Aș putea achita prin PayPal?

Da, te rog să mă contactezi pe [email protected] sau @minimalistu.eu pe instagram pentru a-ți oferi un link de plată dedicat.


Am o dificultate de plată și primesc eroare "card is declined", ce pot face?

Nici o grijă, se rezolvă simplu oferindu-ți un alt link special de plată prin platforma de plăți Stripe. Te rog să mă contactezi pe [email protected] sau @minimalistu.eu pe instagram pentru a te ajuta cât mai rapid.


Trebuie să completez fiecare cheltuială pe care o fac zi de zi? Nu vreau asta!

Nuuu. Poți să completezi cheltuielile așa cum ți-e mai comod ție. Poți să o faci per categorie - de exemplu Chirie, Utilități, Mâncare, etc. - sau mult mai general.


Dacă am facut vreo schimbare în document și formulele nu mai funcționează așa cum trebuie, ce fac?

Ne poți scrie un email și te ajutăm noi să rezolvăm problema astfel încât toate formulele să revină la normal.


Daca îmi primesc salariul într-o anumită valută, dar investesc în altă valută, nu o să mi se distorsioneze toate calculele?

Am prevăzut mai multe valute pentru a ține evidența veniturilor, cheltuielilor și a investițiilor. Poți alege ce valută preferi din cele oferite.


Pot monitoriza bugetul în alte valute?

Acest buget este versatil și adaptabil, disponibil într-o varietate de valute, printre care se numără RON, MDL, EUR, USD, GBP, CAD, AUD și CHF.


Îmi pot seta obiective financiare cu acest template?

Da. Eu am început să folosesc acest template ca să "pun pe hârtie" ce îmi propun din punct de vedere financiar și să știu în orice moment la ce etapă sunt în parcursul meu spre FIRE.

În template îți poți stabili obiective de diferite tipuri, de la securitățile financiare (fondul de urgență și fondul de siguranță) până la obiective pe termen scurt sau pe termen lung.

Revino la ele ori de câte ori îți vine vreo idee nouă și o poți nota acolo, sau bifează ceea ce ai realizat, pentru un boost de motivație ;)


Pot să-mi analizez averea netă în timp?

Da - cu ajutorul bugetului poți vedea cum se schimbă (crește, sper eu :) ) averea ta netă în timp.

În secțiunea “Dashboard” poți vedea atât cea mai recentă valoare a averii tale nete la ziua de azi, dar și ca evoluție în timp, într-un grafic vizual.

La fel, poți vizualiza și cum crește valoarea investițiilor pe care le faci, cum evoluează veniturile și cheltuielile, dar și rata ta de economisire.


Ce fel de cheltuieli pot include în acest document?

Poți include ORICE tip de cheltuieli - fie că sunt cheltuieli recurente de tip chirie sau plata ratelor pentru ipotecă, utilități, transport, mâncare, sau cheltuieli ocazionale.

Bugetul este spațiul tău, respectiv tot tu decizi ce monitorizezi și cât de detaliat vrei să ții contul cheltuielilor. Important e sa fii onest(ă) cu tine și să încerci să completezi valoarea totală a cheltuielilor tale.


Pot să-mi planific cheltuielile în viitor?

Da, poți planifica și cheltuieli în avans - de exemplu poate estimezi o achiziție specifică în câteva luni sau o sărbătoare pentru care ai nevoie să economisești.


Ce investiții pot monitoriza?

Poți monitoriza tot în ce investești: EFT-uri, acțiuni individuale, crypto, metale prețioase, imobiliare.

Cu mici diferențe în ceea ce ține de modul în care documentul calculează ultimul preț pentru fiecare (automat în cazul ETF-urilor, a acțiunilor internaționale sau crypto; manual pentru imobiliare și alte active specifice), poți planifica proporția fiecărui activ în portofoliul total, cantitatea din fiecare și ține contul valorii lor la zi.


Nu am investiții la moment, este documentul în continuare relevant pentru mine?

Absolut! Ai la dispoziție două variante de buget: unul avansat și unul simplificat. Modelul simplificat este special conceput fără componenta de investiții, permițându-ți să te concentrezi exclusiv pe urmărirea cheltuielilor, veniturilor, datoriilor și economiilor tale.


Cât timp am acces?

Beneficiezi de acces nelimitat la toate produsele pe care le-ai achiziționat, precum și la orice actualizări viitoare ale acestora.


Pot să-mi setez alocarea investițiilor în dependență de tipul activelor (ex. Crypto, ETFs, Acțiuni Individuale, Imobiliare, Aur, etc.)

Sper că nu mai e suprinzător... da! Poți stabili structura portofoliului pe care (vrei să) îl ai, per general, dar și % fiecarui instrument în cadrul fiecărei categorii. De exemplu: poate îți dorești ca 70% din portofoliul tău să fie ETF-uri și 30% să constituie acțiuni individuale. Apoi, din cele 70% reprezentate de ETF-uri, poți aloca resursele în proporție de 50/50 între un ETF global și unul focusat pe piețele emergente. Odată ce ți-ai setat proporțiile, documentul îți va sugera sumele de alocat pentru fiecare instrument și categorie pentru a ajunge la obiectivele pe care ți le-ai propus.


Important: Datorită naturii nereturnabile a produselor digitale odată ce acestea sunt descărcate, acest document nu poate fi returnat sau rambursat.