Indiferent de stadiul în care se află relația voastră, fie că sunteți încă la începuturile aventurii împreună sau ați împărtășit deja ani de zile unul lângă altul, acest curs gratuit este conceput pentru a vă oferi o fundație solidă pentru gestionarea finanțelor comune.

Cursul te va ghida prin principiile esențiale ale planificării financiare, economisirii, investițiilor și gestionării eficiente a banilor în fiecare zi și datoriilor, toate prin prisma colaborării și comunicării deschise unui cuplu.

Vă voi înarma cu cunoștințe și instrumente care să vă permită să navigați cu încredere prin lumea complexă a finanțelor personale, punând un accent deosebit pe importanța lucrului în echipă și pe menținerea unei comunicări deschise și constructive.

Planificare financiară


Voi începe prin a explora bazele planificării financiare, învățându-vă cum să stabiliți obiective financiare realiste și cum să creați un buget care reflectă atât nevoile individuale, cât și cele comune. Acest proces va include strategii pentru prioritizarea cheltuielilor, economisirea pentru obiectivele pe termen lung și gestionarea eficientă a fluxului de numerar.

Managementul banilor


Această secțiune este proiectată pentru a vă oferi strategii practice și abilități necesare pentru a administra cu înțelepciune finanțele zilnice, asigurându-vă că fiecare leu este cheltuit în modul cel mai eficient posibil.

Acest lucru va contribui și la reducerea stresului asociat cu gestionarea banilor, permițându-vă să vă bucurați mai mult de viață împreună ca un cuplu.

Obiective financiare


O parte vitală a cursului se concentrează pe procesul de stabilire a obiectivelor financiare în cadrul cuplului. Această secțiune este proiectată pentru a vă ajuta să identificați și să prioritizați obiectivele financiare comune, creând un plan de acțiune clar și realizabil pentru viitorul vostru împreună. Stabilirea obiectivelor financiare nu doar că oferă direcție și scop eforturilor voastre financiare, dar contribuie și la consolidarea relației prin lucrul împreună către obiective comune.

Comunicare și colaborare


Toate aceste componente ale cursului se bazează pe fundamentul colaborării și al comunicării deschise. Vă voi oferi tehnici și exerciții pentru a îmbunătăți modul în care discutați despre bani și pentru a lua decizii financiare împreună, într-un mod care întărește relația și sprijină obiectivele comune.

Investiții și economii


Investițiile oferă oportunitatea de a crește averea pe termen lung și de a atinge obiective financiare ambițioase. Vă voi introduce în lumea investițiilor, explicând diferitele tipuri de instrumente de investiții disponibile și cum să alegeți cele mai potrivite opțiuni bazate pe toleranța la risc și orizontul de timp. Cursul include strategii de diversificare pentru minimizarea riscurilor și maximizarea randamentelor.

Milionari în RON în 4 ani

Împreună cu soția mea, Catrina, am reușit să atingem performanțe financiare impresionante anume datorită monitorizării finanțelor noastre, inclusiv toate veniturile, cheltuielile, investițiile, visele și obiectivele financiare. Colaborăm în calitate de parteneri și creștem cu ajutorul celuilalt. Ambii am setat obiective financiare agresive în drum spre independență financiară timpurie.

Sunt @minimalistu.eu și sunt pasionat de educația financiară și explic finanțele personale pe înțelesul tuturor. Am ajutat peste 10,000 de oameni să-și îmbunătățească finanțele sale personale și să devină investitori.

Am abandonat facultatea, m-am mutat în altă țară cu doi prieteni ai mei, am construit Planable, un startup de colaborare pentru echipele și agențiile de marketing la 19 ani și am devenit Forbes 30 Under 30 la 22 de ani.

Catrina are peste 8 ani de experiență în finanțe și management consulting, lucrând cu zeci de companii în planificarea afacerilor și modelare financiară pentru ei.

Photo credits by Nadya Glo sau @nadyaglo