Cursul gratuit „Primul tău buget" este conceput să-ți ofere instrumentele necesare pentru a-ți gestiona finanțele personale într-un mod eficient și practic.

Îți voi oferi o descriere completă a modului în care îți poți crea propriul buget, identifica sursele tale de venit, monitoriza cheltuielile, să economisești bani și să te ții de obiceiurile tale de economisire.Te ajută să atingi obiectivele financiare


Acest curs este potrivit pentru oricine dorește să-și îmbunătățească abilitățile de administrare a banilor, indiferent de nivelul de experiență financiară sau venituri. Este ideal pentru persoanele care încep să-și gestioneze singure banii, dar și pentru cei care doresc să-și optimizeze cheltuielile și să-și maximizeze economiile.

Un buget este esențial în gestionarea finanțelor personale, deoarece oferă o imagine clară a veniturilor și cheltuielilor tale. Fără un buget, este ușor să cheltuiești mai mult decât câștigi și să rămâi într-o situație financiară precară.Îți va oferi claritate în finanțele tale


Vei găsi sfaturi practice pentru a-ți îndeplini obiectivele financiare și a-ți construi un viitor financiar stabil.

În acest curs de gestionare a bugetului personal, vei învăța și despre datorii - ce sunt ele și cum poți face diferența dintre cele bune și cele rele.

Prin intermediul cursului, vei descoperi strategii eficiente pentru a reduce și a elimina datoriile. De asemenea, vei învăța cum să eviți să faci datorii inutile și să-ți administrezi bugetul astfel încât să poți face față oricăror cheltuieli neprevăzute fără a recurge la datorii.

Tu vei dobândi încredere în abilitățile tale financiare și vei fi pregătit/ă să iei decizii financiare bune și informate în viitor.


Primul tău buget

Vei afla cum să-ți creezi propriul buget personalizat, care să se potrivească nevoilor și valorilor tale. De asemenea, vei învăța cum să-ți identifici sursele de venit și să monitorizezi cheltuielile tale, astfel încât să poți economisi mai mult.

Cheltuieli mai mici

Cursul îți va oferi, de asemenea, sfaturi și tehnici pentru a-ți prioritiza cheltuielile și pentru a-ți atinge obiectivele financiare pe termen scurt și lung. Vei afla cum să-ți optimizezi cheltuielile într-un mod eficient pentru tine.

Economii mai mari

Indiferent de nivelul tău de experiență financiară sau de venituri, acest curs îți va oferi instrumentele necesare pentru a-ți îmbunătăți abilitățile de administrare a banilor și pentru a-ți construi un viitor financiar stabil.

BONUS: Template gratuitDeschide-l în Google Spreadsheets sau descarcă acest fișier Excel gratuit și utilizează-l pentru a monitoriza bugetul tău lunar.

E un instrument foarte util pentru a urmări veniturile și cheltuielile tale și pentru a-ți gestiona finanțele într-un mod mai organizat și mai eficient. 

Template-ul conține patru categorii principale: venituri, cheltuieli, datorii și economii. În categoria venituri poți introduce toate sursele tale de venit, cum ar fi salariul, bonusurile, dividende sau alte surse de venit. În categoria cheltuieli poți introduce toate cheltuielile tale lunare, cum ar fi facturile de utilități, chiria, transportul, hrana sau alte cheltuieli. 

Îți oferă o imagine clară a veniturilor, cheltuielilor, datoriilor și economiilor tale, astfel încât să poți lua decizii mai bine informate și să-ți îmbunătățești situația financiară pe termen lung.

👋 Antreprenor și Investitor

Mă numesc Vlad Caluș, am renunțat la facultate la 19 ani ca să lansez Planable alături de doi prieteni de-ai mei - o platformă dedicată echipelor și agențiilor de marketing pentru a colabora cu ușurință în tot ceea ce ține de conținutul de social media.

Totodată, sunt alumni Forbes 30 Sub 30 și Techstars London, unul din cele mai prestigioase acceleratoare de startup-uri din lume.

Sunt investitor la bursă de câțiva ani și am învățat să îmi administrez finanțele personale din mii de ore petrecute asimilând cunoștințe noi sub toate formele posibile: bloguri, podcasturi, articole, website-uri, cărți, cursuri, mentori și experți financiari. Sunt autodidact și mereu am crezut în învățare continuă.

Urmează să mă pensionez în 2026, la vârsta de 30 de ani cu un portofoliu total de 0,5M de euro ca să petrec mai mult timp alături de familia mea, să călătoresc și să ajut pe alții să devină independenți financiar. Documentez călătoria mea spre independența financiară pe @minimalistu.eu.

Photo credits by Nadya Glo